Monday, June 15, 2015

Stockholm

Olen täysin unohtanut kirjoittaa tänne Bostonin jälkeen! HUPS
 
Tulin siis Bostonista Suomeen kahdeksi yöksi ja sunnuntaian lähdin äitdin kanssa Tukholmaan. Saimme kämpän avaimet ja lähdimme suoraan isoille ruokaostoksille, käväisimme myös kurkkaamassa mun lähin SATS. Maanantaina oli ensimmäinen työpäivä, joka oli todella hektinen. Hoidan siis yksin kaikki hommat vastaanotossa, johon sisältyy mm. puheluihin vastaamista ja eteenpäin yhdistämistä, asiakkaiden vastaanottamista, järjestelyä, soittelua ja muiden erilaisten tehtävien ja askareiden hoitamista.  Ensimmäisen päivän jälkeeb oli hieman säikähtänyt olo, kun piti oppia ja muistaa niiin monia eri asioita lyhyessä ajassa ja esimieheni vaikutti hyvin kiireiseltä ja kylmältä henkilöltä. Oli sellainen fiilis että minulle ei kunnolla selitetty miten kaikki toimii ja miten asiat pitää tehdä. Tuli vain pikaisia ohjeita tähän tyyliin:
"Muista, että nuo menevät tuonne, nämä tänne, noi täytyy antaa tälle ja tälle, meneppä kysymään mitä hkö X haluaa kokoukseensa, muista tehdä näin ja näin kun saavut, mutta näin ja näin kun lähdet...." jne. Lähdin toimistolta hyvin stressantuneena, enkä todellakaan odottanut seuraavaa päivää, varsinkin kun äitini oli lähdössä takaisin Suomeen silloin.
 
Onneksi toinen päivä oli täysin ja erilainen ja aloin jo handlaamaan hommat paljon paremmin. Lähdin töistä todella tyytyväisenä ja olin jopa saanut esimieheltäni kehuja. Äiti lähti illalla ja vaikka olin hetken aikaa surullinen nin piristyin nopeasti ja sanoin vain itselleni että "you can do it Sofie". Loppuviikko menikin todella nopeasti ja ongelmitta ja odotin innolla perjantaita, sillä silloin Marcin oli tarkoitus tulla tänne.
Olin häntä vastassa  Centralstationilla ja mentiin suoraan mun luokse laittamaan ruokaa. Lauantaina käveltiin ympäri Tukholman keskustaa ja illalla ostettiin sushia ja syötiin mun etukäteen hankkimia Pralinhusetin macaroneja.Mentiin läheiselle aliturille syömään ja katselemaan auringonlaskua. Sunnuntaina syötiin hyvää aamiaista sängyssä ja laitettiin lounaaksi kylmää tomaattimozzarellapastaa rasioihin ja lähdettiin ulos. Syötiin lounaspicnic Humlegårdenissa. Käytiin katselemassa useissa eri sisustus-ja vaateliikkeessä ja päädyttiin juomaan iltapäivädrinkit yhdessä Kungsträdgårdenin lukuisista terassiravintoloista. Illalla Marcin kone lähti takaisin Suomeen ja meitsi jäi taas yksin. nyyh
 
Seuraava viikko töissä kului leppoisasti ja aloin nauttimaan mun työstä ja viihtymään kaikin puolinhyvin! Keskiviikkona syötiin firman kanssa Público nimisessä ravintolassa ja se oli hyvä tilaisuus jutella hieman työkavereiden kanssa ja tutustua paremmin. Torstaina toimistolle tuli joitain henkilöitä Suomen konttorilta, joiden kanssa oli kiva hieman jutella. Perjantaina perheeni tuli Tukholmaan ja Kitty tuli nukkumaan mun luokse. Syötiin illallista Strandvägen 1 -nimisessä ravintolossa ja ruoka oli superiiii !
Lauantaina syötiin Kittyn kanssa luksus aamiaista (tehtiin mm. croissanteja) ja päivällä lähdettiin keskustaan (sitä ennen pesin hieman pyykkiä). Tavattiin äiti ja isi ja syötiin lounasta Urban Outfittersin viereisessä ravintolassa jonka nimi on Zink Grill. Söin herkullisen salad nicoise annoksen.
Illalla mentiin Kittyn kanssa Gröna Lundiin ja käytiin kai neljässä laitteessa (kaikkialla pitkät jonot). Illalla oli luvassa hieman jätskin syömistä + facetime Marcin kanssa.
 
Sunnuntaina äiti ja isi tulivat mun kämpälle hieman fika, syötiin kirsikoita, mansikoita, korvapuustia ja jädee. Sen jälkeen mentiin Södermalmille käppäilemään ja käytiin uudessa Paradiset ruokakaupassa, joka on ikään kuin Ruotsin Whole Foods. Illalla perheeni lähti takaisin Suomeen.

No comments:

Post a Comment